Pennut kasvaa

Aika menee siivillä ja pennut ovat kasvaneet silmissä. Unnalla on pentujen hoidon päävastuu ja minä huolehdin Unnasta. Unna syöttää pentuja useita kertoja vuorokaudessa. Samoin Unnan ruoka- ja ruokintakertojen määrä on kasvanut pentujen kasvun mukana. Aika pian Unna sai rytmittettyä pentujen ruokailut niin, että me Unnan kanssa päästään samoihin aikoihin kävelylenkeille kuin ennen pentuja. Unnan ulkoilee jo mielellään.
Pennut ovat kasvaneet tasaisesti, alkupainosta noin 400 g kaikkien painot olivat eilen 10 vuorokauden iässä yli 900g. Kuvassa isompi tytöistä. Valkoisen tassun mukaan kutsumanimi on nyt sukkatyttö. Ylemmässä kuvassa sukkatyttö on vuorokauden vanhana, jolloin painoa oli noin 422 g. Alemmassa kuvassa 10 vuorokautta ja painoa 962 g. Kaksi muuta poikaa ovat samaa kokoluokkaa sukkatytön kanssa. Ensin syntynyt poika painoi eilen 947 g ja toisena syntynyt tyttö 911 g. Kaikki pärjäävät hyvin nisillä ja maitoa riittää. Saa nähdä kuinka hienoisten kokoerojen käy, kun siirrytään kiinteään ruokaan.
Ensimmäisen viikon pennut söivät ja nukkuivat, mutta nyt pennut ovat alkaneet jo liikkua enemmän pitkinpoikin pentulaatikkoa. Pentulaatikko on sen verran tilava, että siinä saa jo kunnon lihastreeniä. Aluksi liikunta muistutti hylkeiden menoa, mutta nyt alkaa jo mukana olla takajalat. Niillä nostetaan takapäätä ja sukelletaan eteenpäin. Vielä koordinaatio on hakusessa ja kellahdetaan nurin. Pää heiluu puolelta toiselle kuin päätä heiluttavalla lelukoiralla. Samoin pennut ovat alkaneet harjoitella äänen käyttöä ja haukkumista ilman, että olisivat esim. joutuneet ahdinkoon. Pentuja on todella rentouttavaa seurata. Nyt odotellaan, että silmät aukeavat ja pentujen maailma laajenee.

Kommentit