Pentula-aika on alkanut

Odotus on vihdoin ohi ja päivänvalon näki 2 reipasta tyttyö ja 3 potraa poikaa. Kyseessä on toinen pentueeni ja synnytys ei mennyt tälläkään kertaa kuin Strömsössa. Synnytys käynnistyi juuri vuorokauden vaihteessa. Ensimmäinen poika syntyi klo 2 aamuyöllä siitä tasasin välein tyttö ja toinen poika. Kaikki sujui hyvin. Olihan Unna 2019 synnyttänyt normaalisti pentueen. Kuitenkin tapahtui sama, mikä 26 v sitten. Unna yritti ponnistaa, mutta mitään ei tapahtunut. Onneksi Oulussa on 24/7 auki oleva eläinlääkäriasema Evidenssia Pohjois-Suomen eläinsairaala. Soitto sairaalaan ja eikun pentujen ja Unnan pakkaaminen autoon. Sairaalassa Unna tutkittiin. Tulossa oli vielä 4 pentua. Unna sai oksitosiinipiikin, jotta synnytys jatkuisi. Kello 9 syntyi kuollut pikkuinen poika ja sen perään reipas tyttö. Seuraavaksi syntyi toinen kuollut poika. Kyllä kirpaisi sydämestä, kun tämäkään poika ei selvinnyt. Se oli niellyt sikiövettä. Ultrassa näkyi vielä yksi sykkivä sydän. Uusi oksitosiinipiikki ja odottamaan, jatkuuko synnytys. Polttoja ei alkanut kuulua ja niinpä Unna vietiin leikkuriin. Alkoi jännitys ja odotus, että selviäähän tulossa oleva pentu.
Jo syntyneet pennut jäivät odottamaan omassa pesässään maitobaarin uudelleen aukeamista. Onneksi kaikki neljä olivat saaneet tankattua ennen Unnan lähtöä. Kello 11 syntyi keisarinleikkauksella 3. potra poika. Helpotus olis suuri, kun viimeinen pentu saatiin elävänä ulos. Viimeinen poika laitettiin koriin sisarusten joukkoon odottamaan ruokaa. Protesti oli aikamoinen viimeisellä pojalla, kun sen piti odottaa Unnan saapumista tunnin verran. Ennen kotiin lähtöä kaikki viisi saivat vielä tankata itsenä.
Pentula-arki on alkanut. Työnjako on selvä. Unna hoitaa pennut ja minä pidän huolen Unnan hyvinvoinnista. Tosin välillä olen Unnan apulaisena, jos joku pennuista on kierähtänyt liian kauas Unnasta, avitan sen takisin. Aikamoinen ääni lähtee noinkin pienestä. Unna on hyvä emo ja pitää huolen, että maitobaari on auki pentujen tarpeen mukaan. Eilen ja tänään Unna on suostunut jo pienille lenkeille ulos. Unnan ruokahalukin on palannut.
Kun ei syödä, niin nukutaan. Kuvassa pentueen esikoispoika. Eilen sain punnittua kaikki pennut. Punnitus ei ollutkaan ihan helppo homma, kun kaikki keikkuivat vakaan laitetussa korissa niin, että tarkan lukeman saaminen on haasteellista. Kolmantena syntynyt poika nukkui ja sen tarkka paino oli 405 g. Muiden pentujen painot olivat n 420-430 g. Hyvin tasakokoinen viisikko on kyseessä ja kasvavat silmissä. Tytötkin samankokoisia kuin veljensä. Kuvassa tyttö, joka syntyi sairaalassa. Tytöllä kivat merkit mahassa ja toisessa tassussa on valkoinen sukka.
Pentulaatikossa tuhisee.

Kommentit