Pienet seikkailijat

Sunnuntaina pennut täyttivät 19 vuorokautta ja otettiin muutamia kuvia. Yläkuvassa Iglun Carhunstaalo. Staalo oli ainoa, joka istui hetken paikoillaan. Lisäksi oli punnituspäivä ja ensimmäisen matokuurin aika. En muistanutkaan, että pikkupennulle matolääkkeen (mikstuuran) antaminen truutalla ei ole sama kuin isommalle koiralle pillerin antaminen. Onneksi oli isäntä apuna, jotta saatiin homma kunnialla hoidettua. Unnan matolääke on niin helppo antaa. Viime kesän ja syksyn aikana Unna sai useamman matokuurin ekinokokkia vastaan reissujen takia. Tabletti makkaran sisään ja Unna söi innolla makkarapalan. Saa nähdä, miten seuraavan matolääkkeen anto onnistuu, kun annos on isompi.
Viime viikolla otin etureunan pois ja pennut saivat päivisin liikkua vapaasti pentuhuoneessa. Tänään lähti pentulaatikon toinen sivu pois ja pennut saavat nyt valita vapaasti nukkumapaikkansa. Kun pennut liikkuvat enemmän, myös pissiä tulee. Nuo pissa-alustat ovat kyllä hyviä. Tänään kävin hakemassa niitä ison satsin lisää, sillä alustoja kuluu.
Pennut myös leikkivät enemmän keskenään ja kävely on jo paljon vakaampaa. Carhunstaalon kävely on vakainta ja se tepastelee kuin pehtoori ympäri huonetta. Pentujen kiinnostus minua kohtaan on myös kasvanut. Nyt kun istun pentujen kanssa, ne tulevat syliini rapsuteltaviksi ja tietysti tutkivat minua suullaan. Onneksi niiden hampaat ovat vasta puhkeamassa. Onneksi myös Unnan kannalta. Huomenna kokeillaan ensimmäisen kerran jauhelihaa ja siitä sitten pikkuhiljaa siirrytyään kiinteään ruokaan. Pennut ovat sen verran isoja, että maitoa kuluu ja samaan tahtiin myös Unnan ruokahalu on kasvanut.
Tässä näme meidän tytöt. Molemmilla painot oli eilen pikkasen päälle 1,6 kg.
Tässä meidän pojat. Carhunduuricuu oli 1,55 kg ja Carhunstaalo 1,58 kg. Carhunhaltia on pojista isoin, painoa reilu 1,6 kg.
Loppuviikolla alkaa pentujen tutustuttaminen myös muihin ihmisiin. On tärkeää, että pennut tapaavat mahdollisimman paljon muitakin kuin me, sillä 3-7 viikon ikä on pentujen voimakkaan leimautumisen kautta.

Kommentit

Lähetä kommentti