Me ollaan pikkukoiria

Carhunserenadi olohuoneessa Unna-äidin pedissä. Kuluneella viikolla pennut ovat siirtyneet syömään keittiössä. Sillon kun pennut odottavat ruokaa, olen kolistellut niille kaapin ovia, kattiloita ja lautasia. Nyt aluksi vaimeammin, mutta pikkuhiljaa äänitasoa nostetaan. Kaikki tunnistavat ruokalautaisena kilinä-äänen. Carhunduuricuu odottaa ruokaa.
Imurin mattosuulake on nykyään pentuhuoneen vieressä. Muutaman kerran olen imuroinut ovensuussa, kun pennut ovat pentuhuoneessa leikkimässä. Carhunahkka ja Carhunstaalo ihmettelivät yhtenä päivänä pesukonetta ja kuinka pyörivä pyykki näkyi lasiluukun läpi. Maailmassa on niin monta ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.
Olohuoneesta on tullut pentujen suosikki leikkipaikka. Välillä joku pennuista on herännyt omia aikojaan ja tulee katsomaan meitä olohuoneeseen. Touhuaan omiaan ja sen jälkeen on kiva käydä nukkumaan Unna-äidin pedin tuntumaan. Carhunstaalo väsähti.
Perjantaina illalla alkoi kunnon lumimyräkkä ja lauantaiaamuun mennessä oli lunta tullut reilusti. Onneksi lumisateen myötä sääkin lämpeni. Eilen koitti päivä, että kaikki pennut pääsivät ensimmäiselle terassiulkoilulle. Carhunhaltiaa kiinnosti kovasti harja. Ensimmäisellä kerralla poikia kiinnosti terassi ja tytöt pysyivät tuulikaapissa ja sieltä käsin haistelivat ulkoilmaa. Päivällä tein Unnan tarhassa lumitöitä pentuja varten. Iltapävällä myös tytöt tulivat terassille. Carhunstaalo meni reippaana Unnan perässä lumelle, kun muuta pennut jäivät rampille ihmettelemään. Carhunstaaloa ei lumi haitannut ja tänään aamulla Carhunstaalo meni muina miehinä tekemään asiat lumeen. Carhunduuricuu ja Carhunhaltia kävivät pienellä avustuksella myös kokeilemassa lumessa kävelyä. Tänään on jatkettu terassiulkoilua ja pojat ovat tehneet pienet kierrokset lumessa. Tyttöjä en vielä saanut houkuteltua kävelemään lumella. Nostin molemmat maahan ja saman tien kääntyivät ympäri ja takaisin terassille. Tässä suhteessa pojat on poikia.
Kuvassa Carhunahkka ja Carhunhaltia, joilla leikki muodostuu usein tahtojen taisteluksi. Unna käy välillä rauhoittamassa tilannetta näiden kahden välillä samoin minä. Muut pennut ottavat välillä leikissä yhteen, mutta se on paljon maltillisempaa. Muuten pentujen päivästä suurin osa ajasta menee nukkumiseen. Leikki- ja ruokahetket kestävät reilu 30 min. Sen ajan minä kuljen rätin kanssa pentujen perässä, aina eivät leikin temmellyksessä ehdi käydä paperille pissimässä.
Carhunahkka päiväunilla. On nämä söpöjä. Enää reilu kaksi viikkoa ja pennut lähtevät omiin koteihinsa. Aika menee siivillä.

Kommentit